UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

Ik wil medewerker worden van B-EARS

Hier volgt een kort overzicht van de te volgen procedure.

Mijn account

Elk lid van de UBA kan beschikken over een eigen account op de UBA-website. Op 8 mei 2009 werd de nieuwe UBA-website in dienst gesteld. Als je ervoor ooit je persoonlijke pagina’s bezocht hebt, dan mag je er vanuit gaan dat je een nieuw account moet aanmaken op de UBA-website. Ben je sedert 8 mei 2009 op je persoonlijke pagina’s geweest dan is je persoonlijk account al operationeel en mag je deze eerste stap overslaan.
Wat is er te zien op “Mijn account”? Je kan er onder meer je persoonlijke gegevens nazien, je alias @uba.be activeren, je wachtwoord aanpassen, je voorkeurtaal instellen, je kan een aanbieding plaatsen op de UBA Hambeurs en… je kandidaat stellen om met B-EARS samen te werken.

Wat moet je doen om je nieuw UBA-account aan te maken?

Als UBA-lid beschik je over een lidnummer. Je kunt het lidnummer onder meer terugvinden op het verzendblad van CQ-QSO. Je CM zal het ook kunnen terugvinden op zijn ledenlijst. Je kan het ook verkrijgen door een mail te sturen naar members [at] uba [dot] be.
Als je het lidnummer gevonden hebt, ga dan naar de UBA-website en in het linker deel van de UBA-website zie je een aantal vaste blokken (Actueel…, Navigatie, Mijn UBA-account, UBA-leden). Klik op “Mijn UBA-account”.

Login screen

Het vakje vouwt open en in het bovenste tekstvak vul je je roepteken in (of je ONL-nummer indien je ONL bent).
In het tweede tekstvak komt het lidnummer (wachtwoord).
Klik op de knop “Aanmelden” en indien alles goed gaat ben je ingelogd. Er verschijnt een groen kader bovenaan (Login successful for: ON… / UBA User ID: 1000…). Lukt het niet dan krijg je rood kader te zien met een foutmelding. Probeer het nog eens. Lukt het nog steeds niet, stuur dan een mail naar members [at] uba [dot] be. We proberen je zo goed en zo vlug mogelijk te helpen.

Het inloggen is gelukt!

Je bent in gelogd en in het linker deel van de UBA-website zie je een blok met je roepteken als titel. Eronder staan er een viertal menu links: “Zoeken”, “Mijn account”, “Recente publicaties” en “Afmelden”.

My account block

Klik op “Mijn account” en je komt op een nieuwe pagina terecht met twee of meer tabbladen. Dit is de plaats waar je moet zijn.

Header of personal data page.

Het eerste wat je moet doen is het wachtwoord aanpassen (zie tweede tabblad “Bewerken”). Zorg vooral voor een sterk wachtwoord. De UBA-website is al goed beveiligd, maar het gebruik van een zwak wachtwoord houd in dat je het risico loopt dat onbekenden je gegevens kunnen inkijken. Laat het zover niet komen. Sterke wachtwoorden bestaan uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en leestekens (min. 6 karakters).

Set up a strong password

Je kan hier ook je email adres wijzigen. Het gaat hier om het adres van bestemming. Let op: dit tekstveld mag zeker niet leeg zijn en plaats hier vooral niet je alias @uba.be! Indien je dat wel zou doen, worden alle mail naar je alias @uba.be doorgestuurd naar diezelfde alias @uba.be. Conclusie: je krijgt geen mails doorgestuurd…

Lid worden van B-EARS

Onder het menu “Mijn account” krijg je niet alleen een overzicht van je persoonlijke gegevens te zien, maar wat meer naar onderen krijg je de mogelijkheid om je bij B-EARS aan te sluiten.

Become a member of B-EARS (link to)

Klik op de link en op de nieuwe pagina kan je een bericht invoeren die aangeeft waarom je bij B-EARS wenst aan te sluiten. Geef aan waarom je bij B-EARS wenst aan te sluiten en klik op “Verstuur de aanvraag” en in de kortste keren ontvangt de B-EARS Manager jouw aanvraag.

Send your application...

Na validatie wordt je B-EARS account automatisch geactiveerd. Je ontvangt een bericht van de B-EARS Manager waarin je wordt gevraagd om een informatieformulier in te vullen.
Ga meteen naar de UBA-website, meld je aan met je login en wachtwoord en bezoek opnieuw de pagina’s met je persoonlijke gegevens. Onderaan de pagina is een link beschikbaar naar het gegevens formulier. Neem de nodige tijd om het formulier netjes in te vullen. Vergeet vooral niet de provincie in te stellen waar je actief wenst te zijn. Doorgaans is dat de provincie waar je woonachtig bent. Zodra je klaar bent, druk op de “OK”-knop en alle gegevens worden in de B-EARS tabel weggeschreven.
Vanaf nu is het formulier steeds bereikbaar. Je kan het dus om het even op welk ogenblik wijzigen. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de actualisatie van de gegevens.

B-EARS lijsten

De B-EARS Managers beschikken over lijsten waarin al jullie gegevens zijn opgenomen. Ook de provinciale voorzitters beschikken over een lijst van de B-EARS medewerkers voor hun provincie. Op die manier beschikken ze steeds over de meest actuele informatie. Het moet hen helpen om nog beter de beschikbare personen en middelen in te zetten waar nodig.

To Do

Het spreekt voor zich dat het huidige platform (de UBA-website en de UBA-database) toelaat om nog meer mogelijkheden uit te werken i.v.m. B-EARS. We denken o.a. aan het versturen van E-mails naar bepaalde groepen B-EARS medewerkers of alle medewerkers.
Heb je zelf suggesties? Aarzel niet om ze kenbaar te maken.
Maak je echter eerst lid van B-EARS, want daar gaat het uiteindelijk om.