UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

HAREC-vergunning

De HAREC-vergunning voor radioamateurs

De HAREC-vergunning geeft je onbeperkte toegang tot alle radioamateurbanden met een toegelaten zendvermogen dat, afhankelijk van de frequentie, tot 1500 W kan bedragen. Voor het behalen van een HAREC-vergunning moet men slagen in een theoretisch examen afgenomen door het BIPT. De opleidingen in de UBA-secties bereiden je voor op dit examen.

Een lijst met datum en plaats van de opleidingen vind je hier.

Het "UBA HAREC Handboek"

Het "UBA HAREC Handboek" omvat in iets meer dan 200 bladzijden de volledige leerstof zoals voorgeschreven door het BIPT (CEPT Vilnius 2004 PDF 69.34 KB). Aan de hand van ruim 400 tekeningen, figuren en foto's wordt de leerstof verduidelijkt. Het handboek is gedrukt in kleur en op hoogwaardig papier, met een stevige omslag.


Meer informatie over het handboek vind je hier.
Cover UBA HAREC handboek

De online leeromgeving voor radioamateurs van de UBA

Wie zich wil voorbereiden op het HAREC-examen kan terecht op de online leeromgeving voor radioamateurs van de UBA. Deze leeromgeving is gebaseerd op - en een aanvulling aan - het UBA HAREC Handboek.
Hier vind je:
  •  De bijlage aan het UBA HAREC Handboek (hoofdstuk 15: Nationale regelgeving) in PDF formaat.
  • De errata aan het UBA HAREC Handboek, 2de editie.
  • Oefeningen en vragen. Aan de hand van ongeveer 800 oefeningen en vragen, verdeeld over 44 vragenreeksen, kan je je kennis van de volledige leerstof testen.
  • Verschillende forums waar je terecht kunt met je vragen over de leerstof.
  • Een proefexamen.

Meer informatie

In dit overzicht over de HAREC-opleiding heb je geen antwoord gevonden op je vraag. Stuur dan zo vlug mogelijk een bericht naar opleidingen [at] uba [dot] be. We proberen je zo snel mogelijk een antwoord te geven. Heb je een vraag omtrent de opleidingen voor de HAREC-vergunningen, dan kan je best eens kijken naar het overzicht van de opleidingen. Indien je geen geschikte opleiding vind, meld je aan met ons speciaal formulier. Wij zoeken het voor jou verder uit.

Terug