UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

De basisvergunning

De Basisvergunning voor radioamateurs

De Basisvergunning geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige en relatief gemakkelijke manier een radioamateurzendvergunning te behalen. Het examen bestaat uit 2 delen: een praktische proef die afgelegd kan worden na afloop van een opleiding gegeven in een UBA-sectie (lokale afdeling) en een theoretisch examen afgenomen door het BIPT.

De opleidingen in de UBA-secties bereiden u zowel voor op de praktische proef als op het BIPT examen. Met een slaagpercentage van ruim 90% hebben onze opleidingen hun degelijkheid bewezen.

Een lijst met datum en plaats van de opleidingen vind je hier.

Houders van een Basisvergunning hebben met een beperkt zendvermogen toegang tot de meeste radioamateurbanden tussen 3,5 MHz (80 m) en 440 MHz (70 cm).

Meer informatie

In dit overzicht van de basisvergunning heb je geen antwoord gevonden op je vraag. Stuur dan zo vlug mogelijk een bericht naar opleidingen [at] uba [dot] be. We proberen je zo snel mogelijk een antwoord te geven. Heb je een vraag omtrent de opleidingen voor de basisvergunning, dan kan je best eens kijken naar het overzicht van de opleidingen. Indien je geen geschikte opleiding vind, meld je aan met ons speciaal formulier. Wij zoeken het voor jou verder uit.


Terug