
The iSemaphore Project

De semafoor inspireerde kunstenaar Philippe Druez (ON1PHD) bij een mixed/multimedia project.
The iSemaphore Project
Dit project bestaat in het uitbouwen van een communicatienetwerk waarbij de initiële boodschap verstuurd wordt met een eigen semafoor. Deze mechanische boodschap wordt vanaf een heuvel waargenomen door een camera met telelens. Het optische beeld wordt door een beeldanalyse-app gedecodeerd en wordt zo via een netwerk van radiostations op kortegolf de wereld ingestuurd.
Onderdeel van de installatie is uiteraard een op Chappe’s ontwerp geïnspireerde semafoor, maar eveneens het bijhorend codeboek en de software voor de beeldherkenning en omzetting naar morsecode. Uiteindelijk zal het systeem operationeel worden door een performance waarbij om het half uur boodschappen verzonden worden. De boodschappen worden ook geTweet op @The_iSemaphore.
De installatie zal operationeel zijn op 26 april, precies 220 jaar nadat de eerste semafoor in gebruik werd genomen in Frankrijk. Er worden die dag berichten verstuurd vanaf een heuvel nabij Zwalm (Meilegemstraat, Zwalm). Een tweede performance vindt plaats op 20 juni tijdens de opendeurdag van de Academie voor Beeldende Kunsten, Offerlaan 3, Gent.
Meer informatie:
philippedruez.be/isemaphore
facebook.com/isemaphore
Twitter: @The_iSemaphore
SALUT, the iSemaphore gazette ed. 0 (English)
SALUT, the iSemaphore gazette ed. 1
SALUT, the iSemaphore gazette ed. 2 (English)