UBAKoninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vzw

slideshow 1

Photo: Couloir

De nieuwe UBA-website is operationeel


Onze nieuwe UBA-website is online... De migratie van de rubrieken en de talrijke nieuwsartikelen gebeurde grotendeels manueel naar de nieuwe omgeving. De teksten zijn waar nodig aangepast en gewijzigd, en in sommige gevallen volledig herschreven. Veel oude nieuwsberichten zijn ook overgebracht naar de nieuwe site. De nieuwe zoekfunctie vindt oude berichten zeer efficiënt terug. Om u een idee te geven van het verrichte werk: er zijn meer dan 3000 knooppunten op de site in drie verschillende talen. Elk knooppunt vertegenwoordigt een webpagina...Let op! De website is op twee manieren te raadplegen:
  • Je bent niet ingelogd: slechts een deel van de informatie zal toegankelijk zijn. Sommige rubrieken nodigen u uit om in te loggen, waardoor u toegang krijgt tot de volledige inhoud van de rubriek.
  • Je bent ingelogd: als je lid bent van de UBA, kan je inloggen door te klikken op het "gebruiker" icoontje rechtsboven in het scherm (figuur). Gebruik dan uw login en wachtwoord van de oude UBA-site.

Merk ook op dat de inhoud van de website anders wordt weergegeven, of je nu bent ingelogd of niet.


Nog niet alle diensten zijn beschikbaar. Met name het onderdeel "Mijn account" moet nog volledig worden geprogrammeerd. Ook de "hambeurs" is nog niet overgezet. Er is dus nog werk aan de winkel! Maak je geen zorgen, de oude website is nog steeds beschikbaar op old.uba.be. Hier kan je nog steeds je gegevens wijzigen, e-mail aliassen activeren en materiaal te koop aanbieden op de beurs. Mensen die op zoek zijn naar tweedehands apparatuur kunnen dus in afwachting van de migratie van deze rubriek de UBA-hambeurs op de oude website raadplegen.

Een woord van dank aan allen die hebben bijgedragen aan de realisatie van dit zeer grote project, zij hebben honderden uren van hun vrije tijd besteed aan de realisatie van de UBA-website.

Laat ons weten wat je van de nieuwe UBA-website vindt via het feedbackformulier. Je constructieve opmerkingen en interessante suggesties zullen in aanmerking worden genomen. En vergeet niet het gezegde "kritiek is makkelijk, kunst is moeilijk".

Best 73,

Claude - ON7TK
Voorzitter UBA vzw